Tränat!

2010-09-24 @ 14:24:41 | Maurice | Kommentera här (0) | Länk till detta inlägg | Trackbacks ()

Första träningen för Filippa idag, kommer defintivt fler gånger. Riktigt bra gick det. Även om risse har dåligt med muskler så gav han allt och jobbade på.

Blev överraskad att vi redan skulle jobba på bommar för enligt vissa andra så gav det inte rätt effekt. Ungefär såhär såg det ut:



På ena långsidan så började vi med trav över bommen sen halt i mitten ( vid de svarta brädorna) sen trav över den sista bommen. Detta gjorde vi i båda varven och det är svårare än vad det ser ut. Sen travade vi över travbommarna på andra sidan. Sen såg det ut såhär:



Vitt är halt, gråsträcka är trav och svart sträcka galopp. Vi travade över bommen, hoppade över krysset (som vi sedan byggde upp till räcke på 70cm, nytt rekord för mig och Risse) Sen galopp över bommen, galoppera upp och svänga ner över bommen. Här hände det rätt ofta att han började springa för fort och slå med huvudet så då lade jag några volter så han lugnade sig. Men han fick absolut inte sakta av, även om han fick korsgalopp efter hindret så var det hans uppgift att fixa till det utan att ta en ny fattning. Sen kom vi över bommen sen till det allra svåraste, att få honom att göra halt i mitten och sen trava över den sista bommen. Hela denna övningen tyckte han var jobbig men till slut fick vi till några riktigt fina "rundor". Denna övningen gjorde vi i båda varven och den jag har ritat är i vänstervarv. Även om högergalopp är svårast för honom så var det den rundan han lyckades med bäst!


Sen Avslutade vi med serpentiner över hela paddocken och emellanåt var han riktigtritkigt fin!! Han har fortfarande dåligt med muskler så han drar gärna ner huvudet mellan benen och lägger allt i mina händer men som hon sa, det kommer!

Nu ska jag ut och rida Tulla sen packa ihop allt inför loppisen imorgon!

Vi hörs senare, då kommer även lite bilder in, tyvärr inte från träningen då mamma var tvungen att måla!:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0